Naše tekmovalke pripravljene na 53. Zlato lisico

05.01.2017


Le še en dan nas loči od tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark na slovenskih tleh. Na Mariborskem Pohorju bomo namreč videli 53. izvedbo Zlate lisice, na kateri bo naše barve branila deseterica tekmovalk. Na sobotnem veleslalomu bomo priča poslovilnemu nastopu najboljše slovenske smučarke v zgodovini Tine Maze, ob glasni spodbudi domačih navijačev pa bodo nastopile še Ana Drev, Ilka Štuhec, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Meta Hrovat. Na nedeljskem slalomskem startu, ki se bo prav tako začel ob 9.15 bomo poleg Štuhčeve in Hrovatove videli še Ano Bucik, Marušo Ferk, Klaro Livk in Sašo Brezovnik. Slovenska ekipa je pričakovanja pred preizkušnjama strnila pred predstavniki sedme sile v hotelu Arena v Mariboru.FOTOGALERIJA >>>

Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje
Upam, da so se dekleta imela kaj časa odpočiti v teh dneh, od napornih treningov. Maribor je seveda posebna, domača tekma. Želje se velike, prav tako pričakovanja. Veseli me, da so dekleta zdrava in pripravljena na to, da dajo vse do sebe. Ob teh rezultatih, ki jih punce kažejo v letošnjem letu, verjamem, da je pred nami dober in lep vikend. Vreme nam za spremembo od lani bistveno bolj služi, napovedane so nizke temperature, proga pa je dobro pripravljena. Vse kar si želimo je, da naše punce dobro odpeljejo, tako veleslalom, kot slalom. Vsem želim veliko sreče.

Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za SP
Punce so dobro pripravljene, na noben način pa jih ne bi rad obremenjeval z nekimi rezultati. Vem, da znajo dobro in hitro smučati. Želim samo, da jim uspe čim več tistih idealnih zavojev, kar nas lahko pripelje do vrhunskega rezultata. Rad bi se zahvalil organizatorju da smo 30. in 31. decembra lahko trenirali na temu terenu, sicer samo v spodnjem delu, a to je za nas velika prednost.

Grega Koštomaj, trener Ilke Štuhec
Tudi mi se veselimo tega vikenda. Na Semmeringu smo dobili pozitivno potrditev za veleslalom. Tudi v slalomu je Ilka sproščena in dobro smuča, tako da nestrpno pričakujemo obe domači tekmi. Prepričan sem, da bo Ilka sproščena in ob bučni podpori velike mariborske množice pokazala dobre vožnje, tako kot ostale punce.

Ana Drev
Od lani naprej ima Maribor pri meni eno posebno mesto, najboljši rezultat v karieri sem dosegla prav tukaj. Že v prejšnjih sezonah sem zelo rada prihajala v Maribor, ker takšno vzdušje je malo kje na tekmah svetovnega pokala. Sem nedaleč stran doma in tu sem tekmovala že od malih nog, na regijskih tekmah in na državnih prvenstvih. Dobro je bilo, da smo imeli možnost tu trenirati. Lahko rečem, da sem v kar konstantni formi, na prvih štirih tekmah sem bila med deseterico, to je tolikokrat kolikor sem bila lani v celi sezoni. Če se vse poklopi lahko merim še višje. Na tekmo grem s pozitivnimi mislimi in poskušala bom pokazati največ kolikor lahko v temu trenutku.

Ilka Štuhec
Tu nastopati je vedno nekaj posebnega, vsi ki me poznajo lahko pridejo sem, saj morda ne morejo priti v Švico, Nemčijo ali kam drugam. To je res domača tekma in zelo se je veselim. Pogoji so odlični in mislim, da bo to res odličen vikend. Pritiski so bolj pozitivni. Res je, da je tu malo počasneje, kot pa na smuku in res slišiš ljudi kako navijajo od starta do cilja in to ti da še dodaten košček, da lahko 'zgrižeš' kolikor lahko in pokažeš vse.

Ana Bucik
Zelo sem vesela, da mi je uspel dober rezultat v Zagrebu. Tam smo na pol doma, tako da sem se tudi tam počutila zelo dobro, množica nas je lepo sprejela. Vem, da imam še nekaj rezerv in to se je pokazalo tudi na progi v Zagrebu. Tu bom poskušala še kaj dodati in tekmovati sproščeno, tako kot na zadnji tekmi. Upam, da bom na koncu zadovoljna s tem, kar bom prikazala.

Maruša Ferk
Še nikoli se nisem tako dobro počutila v Zagrebu kot letos. Na zadnji strmini še nikoli nisem imela toliko energije kot letos, v prejšnjih letih mi je mogoče malo zmanjkalo moči. V drugo sem vedela, da če dobro napadem, da sem lahko med deset. Škoda tiste napake, ki je pustila kar grenak priokus. V cilju sem potočila nekaj solz, a sem se že pomirila. Vem, da me tu čaka nova priložnost, zagotovo bom spet napadala, želim prikazati dva dobra teka od starta do cilja brez napake.

Tina Robnik
Vsak del proge je pomemben. Zgornji del je načelom lažji, a tudi na ravnini se delajo velike razlike, tudi tam je treba najti idealno, najhitrejšo pot. Pomemben je tudi prehod iz strmine proti cilju, da neseš sabo hitrost.

Katarina Lavtar
Sezona ni potekala po mojih željah, tako da mi je letos mogoče res malo težje. Na zadnjih treningih sem se poskušala malo 'resetirati', tako da mi bo dobro na tekmi.

Meta Hrovat
Zbolela sem ob neprimernem trenutku, a sem se spočila in hitro nabrala nazaj moči, tako da se mi zdi, da sem spet pri starih močeh.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki